Pima Baby

kr 0,00
På lager
Farge Velg
Totalt:
Nøkkelinformasjon
 • Fiberinnhold
  85% Peruansk pima bomull, 15% Baby alpakka
 • Vekt og løpelengde
  50 gram = ca. 100 meter
 • Strikkefasthet
  22 masker glattstrikk på strikkepinne nr. 4 = 10 cm
 • Anbefalt pinnestørrelse
  4
 • Produksjonsland
  Peru

Pima Baby fra Du Store Alpakka inneholder 85 % peruansk Pima bomull og 15 % babyalpakka. Garnet produseres også i Peru, slik som mesteparten av garnet fra Du Store Alpakka.

Dette er et garn som er deilig mykt, lett og komfortabelt, og klør selvfølgelig ikke. Det har også en lekker silkeaktig glans.

Dette er et sommer og helårsgarn med et alpakkamykt grep selv med så høy andel bomull. Pima Baby inneholder ikke lanolin, og er er derfor hypoallergent – det vil si at det ikke er allergifremkallende – og er et naturlig garnvalg for allergikere, de med sensibel hud og til baby og småbarn

Pima Baby anbefales til alle typer strikkeplagg og er et garn som egner seg like fint til strikking som hekling.

Pima Baby har samme strikkefasthet som Sterk fra Du Store Alpakka, derfor kan oppskriftene fint brukes om hverandre.

Oppskrifter: Her finner du strikkeoppskrifter med Sterk og Pima Baby.

Hvorfor strikke med garn av Alpakka?

Det er mange gode grunner for at det neste plagget du strikker skal være i garn av Alpakka. Garnet er utrolig mykt, ingen kommer til å klage på at strikkeplagget klør. Alpakka er også regnet for å være enda varmere enn ull! Samtidig puster det godt, så du ikke blir klam.

Tips: Visste du at alpakka strengt tatt er hår, ikke ull? Pelsen, og garn, av Alpakka har et ørlite innhold av svovel, det gjør at plaggene du strikker til en viss grad er selvrensende. Lufter du plagget etter bruk slipper du å vaske det så ofte, og det vil holde seg enda lenger.

Husk! Hver eneste gang du kjøper et garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru.

 • Max 30°C ullvugge Vrides ikke Tåler ikke tørketrommel Tørkes flatt Max 100°C Oppbevares flatt Ikke klorbleking Tåler rens normal metode
Forklar vaskesymboler
Har du sett disse?
 1. Nye farger
  Sterk
  40% Alpakka, 40% Merinoull, 20% Nylon
  kr 72,00

  Sterk egner seg godt til bruksplagg til store og små, som til sokker og gensere. Dette 4-trådsgarnet strikkes på pinne 3,5. Garnet finnes både i melerte og ensfargede nyanser i godt avstemte farger.

  Les mer
 2. Hexa
  100% Fineste Alpakka
  kr 99,00

  Hexa er et supermykt, tykt og smidig garn som gir lette og luftige plagg. Garnet er kabelspunnet av fineste alpakka og du kan gjerne bruke tykke pinner, for eksempel 6-8 – alt etter hvor løst eller fast du strikker og hvordan du ønsker at det ferdige resultatet skal være.

  Les mer
 3. Pus
  70% Baby alpakka, 17% Akryl, 13% Polyamid
  kr 99,00

  Pus er et loddent, supermykt, lett og lekkert alpakkagarn med en kabelspunnet kjerne. Overflaten er fint børstet, og garnet passer perfekt til lette plagg. Pus er svært drøyt i bruk og kommer i klare, rene farger i tillegg til vakre natur- og pastellfarger.

  Les mer
 4. Alpakka Tweed
  50% Alpakka, 30% Merinoull, 20% Donegal
  kr 76,00

  Alpakka Tweed er en flott garnkvalitet med et klassisk, rustikt preg, men er like mykt og behagelig som alle våre andre alpakkagarn. Garnet kommer i 17 flotte farger, inspirert av naturens fargespill.

  Les mer