Osroso Genser, Svart og Blå

DG 366-03

  kr 820,00

  Totalt:
  Fra kr 0,00

  På lager

  Størrelser
  Nøkkelinformasjon
  • Designer
   Iselin Hafseld
  • Passer til
   Dame

  Osroso Genser i Svart og Blå er hentet fra Osroso - Rosemaling fra Os, fra Dale Garn. Her på HOY.no får du strikkepakke med gratis oppskrift på papir sammen med garnet du trenger.

  Det store OSROSO-eventyret startet da det dumpet inn en melding i mailboksen fra Laila Reisertsen, varaordføreren i Os kommune i Hordaland. 

  Iselin hafseld har alltid vært interessert i ornamentikk, og prosjektet vakte hennes nysgjerrighet. Hun ble invitert til Os der hun fikk et inspirerende møte med Laila og de to fremste, nålevende Osrose-malerne, Hjørdis Juvik og Torunn Rød Farsund. Inspirasjonen og utgangspunktet til hovedornamentikken i OSROSO er hentet fra ei kiste malt av en annen kjent Osrosemaler, Per Rød. Der det trengtes ble flere mindre elementer lånt fra andre verk. Men det er et godt stykke fra et rosemalingsmotiv til et mønster som folk flest kan strikke. Det krever solid fagkunnskap, mye bearbeiding og tilpasning. 

  Det har blitt en utrolig vakker OSROSO-kolleksjon med jakke, genser, lue og pulsvarmere. Ornamentene er i en klasse for seg selv, og det fine er at alle som har koll på masketelling og er moden for en liten utfordring med pinner og garn, kan få sin egen Osroso. Fristes du, håper vi at du deler bildene dine med oss i sosiale medier.


  STØRRELSER
  S (M) L (XL) XXL


  PLAGGETS MÅL
  Overvidde ca 88 (96) 104 (112) 120 cm
  Hel lengde ca 58 (60) 62 (64) 66 cm
  Ermelengde ca 44 (45) 46 (47) 48 cm

  PINNEFORSLAG

  Stor og liten rundp og strømpep nr 2,5 og 3


  STRIKKEFASTHET

  26 m glattstrikk på p nr 3 = 10 cm

  Husk:

  Ved kjøp av strikkepakke får du en komplett pakke med garn, og en gratis strikkeoppskrift på papir. Oppskriften blir også sendt som PDF på e-post. Du vil også få med vaskelapp helt gratis, hvis vi har vaskelapp til garnet som er brukt. Tilbehør, som for eksempel knapper og glidelås, følger ikke med.