Cortina Hundegenser

DG 370-08

  kr 237,00

  Totalt:
  Fra kr 0,00

  På lager

  Størrelser
  Nøkkelinformasjon
  • Designer
   Anne-Kirsti Espenes, Bitten Eriksen
  • Passer til
   Hund

  Cortina Hundegenser er hentet fra katalogen Dale Gull, Cortina Anno 1956, fra Dale Garn. Her får du strikkepakke med gratis oppskrift på papir sammen med garnet du trenger.

  Det startet i 1956 med Dale Cortina som var den første offisielle genseren til det norske skilandslaget under Vinterolympiaden i Cortina d’Ampezzo i Italia. Designeren bak genseren er Birgit «Bitten» Eriksen, hun ble tidlig inspirert av Setesdals-mønstrene i Annichen Sibbern Bøhns bok «Norske Strikkemønstre».

  Cortina-designet er like aktuelt nå som for over 60 år siden. Derfor får du nå Cortina som ny og redesignet genser og jakke med rundfelling. Du kan også velge en ny, rund halsløsning i tillegg til klassikeren i primærsnitt med båthals. 

  Historien om CORTINA er en staselig del av Dales stolte historie, og et stykke norsk designhistore. Kanskje blir det en eller to på strikkelista di – det lurer vi på. Kanskje deler du bilder?

  STØRRELSER
  XS (S) M (L) XL (XXL) 

  HUNDERASER MED TILSVARENDE STØRRELSER 

  XS: Yorkshire terrier 

  S: Jack Russel terrier, Cairn terrier 

  M: Cocker spaniel 

  L: Lagotto 

  XL: Labrador, Golden retriever 

  XXL: Schäfer, Rottweiler 

  NB! Mål hundens overvidde og rygglengde for å finne riktig størrelse 

  PLAGGETS MÅL 
  Overvidde ca 31 (42) 52 (62) 73 (83) cm
  Rygglengde ca 27 (34) 42 (49) 56 (63) cm
  (målt fra vrangborden) 

  PINNEFORSLAG
  Liten rundp og strømpep nr 3 og 3,5

  STRIKKEFASTHET
  25 m glattstrikk på p nr 3,5 = 10 cm

  HUSK:
  Ved kjøp av strikkepakke får du en komplett pakke med garn, og en gratis strikkeoppskrift på papir. Oppskriften blir også sendt som PDF på e-post. Du vil også få med vaskelapp helt gratis, hvis vi har vaskelapp til garnet som er brukt. Tilbehør, som for eksempel knapper og glidelås, følger ikke med.