Cortina Genser, Oliven

DG 370-30

  kr 825,00

  Totalt:
  Størrelser
  Fra kr 0,00

  På lager

  Last ned oppskrift
  Nøkkelinformasjon
  • Designer
   Anne-Kirsti Espenes, Bitten Eriksen
  • Passer til
   Dame

  Cortina Genser i Oliven er hentet fra katalogen Dale Gull, Cortina Anno 1956, fra Dale Garn. Her får du strikkepakke med gratis oppskrift på papir sammen med garnet du trenger.

  Det startet i 1956 med Dale Cortina som var den første offisielle genseren til det norske skilandslaget under Vinterolympiaden i Cortina d’Ampezzo i Italia. Designeren bak genseren er Birgit «Bitten» Eriksen, hun ble tidlig inspirert av Setesdals-mønstrene i Annichen Sibbern Bøhns bok «Norske Strikkemønstre».

  Cortina-designet er like aktuelt nå som for over 60 år siden. Derfor får du nå Cortina som ny og redesignet genser og jakke med rundfelling. Du kan også velge en ny, rund halsløsning i tillegg til klassikeren i primærsnitt med båthals. 

  Historien om CORTINA er en staselig del av Dales stolte historie, og et stykke norsk designhistore. Kanskje blir det en eller to på strikkelista di – det lurer vi på. Kanskje deler du bilder?

  STØRRELSER
  S (M) L (XL) XXL

  PLAGGETS MÅL
  Overvidde ca 90 (98) 106 (114) 122 cm
  Hel lengde ca 56 (58) 59 (59) 60 cm
  Ermelengde ca 47 (48) 49 (49) 50 cm

  PINNEFORSLAG

  Stor og liten rundp og strømpep nr 3 og 3,5


  STRIKKEFASTHET

  25 m glattstrikk på p nr 3,5 = 10 cm

  Husk:

  Ved kjøp av strikkepakke får du en komplett pakke med garn, og en gratis strikkeoppskrift på papir. Oppskriften blir også sendt som PDF på e-post. Du vil også få med vaskelapp helt gratis, hvis vi har vaskelapp til garnet som er brukt. Tilbehør, som for eksempel knapper og glidelås, følger ikke med.