Cortina Jakke, Maisgul

DG 370-01

  kr 405,00

  Totalt:
  Fra kr 0,00

  På lager

  Størrelser
  Nøkkelinformasjon
  • Designer
   Anne-Kirsti Espenes, Bitten Eriksen
  • Passer til
   Dame

  Cortina Jakke i Maisgul er hentet fra katalogen Dale Gull, Cortina Anno 1956, fra Dale Garn. Her får du strikkepakke med gratis oppskrift på papir sammen med garnet du trenger.

  Det startet i 1956 med Dale Cortina som var den første offisielle genseren til det norske skilandslaget under Vinterolympiaden i Cortina d’Ampezzo i Italia. Designeren bak genseren er Birgit «Bitten» Eriksen, hun ble tidlig inspirert av Setesdals-mønstrene i Annichen Sibbern Bøhns bok «Norske Strikkemønstre».

  Cortina-designet er like aktuelt nå som for over 60 år siden. Derfor får du nå Cortina som ny og redesignet genser og jakke med rundfelling. Du kan også velge en ny, rund halsløsning i tillegg til klassikeren i primærsnitt med båthals. 

  Historien om CORTINA er en staselig del av Dales stolte historie, og et stykke norsk designhistore. Kanskje blir det en CORTINA eller to på strikkelista di – det lurer vi på. Kanskje deler du bilder?


  STØRRELSER
  S (M) L (XL) XXL


  PLAGGETS MÅL:
  Overvidde ca 91 (98) 107 (114) 121 cm
  Hel lengde ca 56 (58) 59 (59) 60 cm
  Ermelengde ca 47 (48) 49 (49) 50 cm

  PINNEFORSLAG:
  Stor og liten rundp og strømpep nr 2,5 og 3

  STRIKKEFASTHET:
  28 m glattstrikk på p nr 3 = 10 cm

  TILBEHØR: (Følger ikke med i strikkepakken)
  8-9 knapper

  HUSK:
  Ved kjøp av strikkepakke får du en komplett pakke med garn, og en gratis strikkeoppskrift på papir. Oppskriften blir også sendt som PDF på e-post. Du vil også få med vaskelapp helt gratis, hvis vi har vaskelapp til garnet som er brukt. Tilbehør, som for eksempel knapper og glidelås, følger ikke med.