Sonjajakken

DSA 19-01

  kr 864,00

  Totalt:
  Fra kr 0,00

  På lager

  Størrelser
  Nøkkelinformasjon
  • Designer
   Ane Kydland Thomassen
  • Passer til
   Dame

  Sonjajakken strikket med Alpakka Wool garn fra Du Store Alpakka. Her på HOY.no får du strikkepakke med gratis oppskrift på papir sammen med garnet du trenger.

  I et intervju med Aftenposten i 1958 sier Sonja Henie: «Jeg er kjent over hele Amerika for mine lusekofter.» Intervjuet er gjort hjemme på Landøya i forbindelse med hennes siste film. På bildet har hun på seg en vakker kofte i typisk 50-tallsstil, med rundfelling i midjekort bluson-fasong med lang vrangbord.

  Vi kunne ikke dy oss, og gikk i gang med å rekonstruere jakken – ut fra et svart-hvitt-foto. Men det er ingen tvil om at den er strikket med border i tidstypiske primærfarger på hvitbunnfarge.

  Kanskje blir du inspirert til å strikke den fine Sonja-jakken? Har du andre favoritter, finner du flere fargeforslag bakerst i oppskriften.


  STØRRELSER
  XS (S) M (L) XL

  PLAGGETS MÅL
  Overvidde ca 87 (96) 105 (114) 123 cm
  Hel lengde ca 52 (54) 56 (58) 60 cm
  Ermelengde ca 50 cm eller ønsket lengde

  TILBEHØR (følger ikke med i strikkepakken)
  9 knapper

  PINNEFORSLAG
  Stor og liten rundp og strømpep nr 2,5 og 3

  STRIKKEFASTHET
  27 m glattstrikk på p nr 3 = 10 cm
  30 omganger glattstrikk på p nr 3 = 10 cm

  Husk:
  Ved kjøp av strikkepakke får du en komplett pakke med garn, og en gratis strikkeoppskrift på papir. Oppskriften blir også sendt som PDF på e-post. Du vil også få med vaskelapp helt gratis, hvis vi har vaskelapp til garnet som er brukt. Tilbehør, som for eksempel knapper og glidelås, følger ikke med.